Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία
«Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει»

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ


Παναγιώτης Αποστόλου

Τα μύρια κακά της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ανώτατος άρχοντας του Ελληνικού κράτους. Από το 1975 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται από τη Βουλή των Ελλήνων με πενταετή θητεία. Ο κάθε εκλεγμένος Πρόεδρος έχει δικαίωμα επανεκλογής μία μόνο φορά.


Ο θεσμός του Πρόεδρου της Δημοκρατίας επανήλθε με το δεύτερο “Σύνταγμα του 1973”, το οποίο έδινε υπερεξουσίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συγκεντρώνοντας πια όλη την δύναμη στο πρόσωπό του.

Με το Σύνταγμα του 1975 (σ.σ. στην μεταπολίτευση) ρυθμίστηκε εκ νέου ο ακριβής του ρόλος, αλλά οι αρμοδιότητές του περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 1986.

Σήμερα ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι συμβολικός και εθιμοτυπικός (;;;)!

Από τις 13 Μαρτίου 2020 Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Ανώτατη δικαστικός και πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας!

Αφού Εκτελεστική Εξουσία και Δικαστική Εξουσία είναι σιαμαία και αλληλοϋποστηρίζονται, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους!

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η αλληλεξάρτηση επιβεβαιώθηκε με την κ. Σακελλαροπούλου στο Πολιτειακό αξίωμα!

Πολλά τα παραδείγματα του πρόσφατου παρελθόντος και θα αναφέρω μόνο ενδεικτικά, εκείνα που αποδεικνύουν πως όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις ακολουθούν αυτήν την πεπατημένη:

Βασιλική Θάνου: Πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, διατέλεσε Πρωθυπουργός στην υπηρεσιακή κυβέρνηση το 2015!

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Ανώτατος δικαστικός, διατέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα!

Χαράλαμπος Αθανασίου: Ανώτατος δικαστικός, πρώην Πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων, Υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και σήμερα Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη!

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό…

Ωστόσο θα σας θυμίσω πως στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο του 2011, ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (ΝΔ) Αντώνης Σαμαράς είχε υποσχεθεί πως μόλις γίνει Πρωθυπουργός θα κόψει τον ομφάλιο λώρο που ενώνει την Εκτελεστική με τη Δικαστική Εξουσία! Κάτι που βεβαίως δεν έπραξε ως Πρωθυπουργός! Ενδεχομένως γιατί τα συμφέροντα ήταν και είναι πολλά και κανένας πολιτικός δεν θέλει να αποδώσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία στο Δικαστικό Σώμα, προκειμένου να μπορεί να τους απασχολεί στην κεντρική πολιτική σκηνή!

Έτσι, όλοι ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ (πολιτικοί και δικαστικοί) είναι ευχαριστημένοι!

Φρόντισαν βεβαίως, στην μεταπολίτευση (1975) να αφαιρέσουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όλες τις ουσιώδεις αρμοδιότητές του και μετέτρεψαν τον ΠτΔ σε ένα σύμβολο, μια εθιμοτυπική φιγούρα, που όμως θα ήταν υποχρεωμένος να “χορεύει” (ο εκάστοτε ΠτΔ) στον ρυθμό των Εξουσιαστών πολιτικών!

Αφού ως γνωστόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται από τη Βουλή των Ελλήνων (δηλαδή από τα κόμματα Εξουσίας) και δεν ψηφίζεται (όπως θα έπρεπε) από το λαό!

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο διαιωνίζεται η αλληλεξάρτηση Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας!

Έτσι δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός, που σε Πίνακα με την παγκόσμια κατάταξη των χωρών για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την οποία παρουσίασε στο Twitter ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλόπουλος, η Ελλάδα βρίσκεται στην 71η θέση από τις 137 χώρες του πλανήτη!

Παρακάτω τα λεγόμενα του κ. Τριανταφυλόπουλου στα social media:

«Δείτε στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης σε ποια θέση βρίσκεται η χώρα μας! Μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει. Δεν είδα όμως εκείνη την περιβόητη Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να δίνει μια εξήγηση. Δεν είναι λυπηρό;»!

Για τον λόγο αυτό φρονώ, πως θα έπρεπε να γίνεται εκλογή ΠτΔ από το λαό! Θα έπρεπε δε, να γίνεται ταυτόχρονα με τις εθνικές εκλογές, γιατί έτσι δεν θα υπήρχε ελάχιστη πολιτική εξάρτηση προς όσους θα διεκδικούσαν την Προεδρεία της Δημοκρατίας!

Η εθνική κυριαρχία περιορίστηκε (Συμφωνία Πρεσπών), η Δημοκρατία είναι ελλειμματική και τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται…

Πολλές είναι οι αστοχίες (;;;) των κατά καιρούς Προέδρων της Δημοκρατίας, που δεν αντέδρασαν στις επιθυμίες κυβερνήσεων, αλλά αντιθέτως πολλές φορές τις εξυπηρέτησαν κιόλας με την αφωνία τους ή ακόμη και υπερθεματίζοντας υπέρ της προώθησης αυτών!

Μια κραυγαλέα περίπτωση, επίκαιρη σήμερα παρά ποτέ, είναι αυτή της 8ης Φεβρουαρίου 2005, που η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη, καλωσορίζοντας για την ανάληψη των υψηλών θεσμικών καθηκόντων του στην Προεδρία της Δημοκρατίας τον Κάρολο Παπούλια, χωρίς αιδώ του έλεγε από χειρόγραφου:

«Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης»!

Και ο ΕΒΡΑΙΟΣ  ΠτΔ Κάρολος Παπούλιας άκουγε χωρίς καμιά αντίδραση! Άφωνος, άχρωμος, άοσμος, χωρίς αγανάκτηση, δεχόταν (δηλώνοντας συνενοχή) τα όσα βιώνουμε τα τελευταία δυο χρόνια!

Ατυχής (τουλάχιστον) η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου στην ΠτΔ…

Σήμερα, εκλεγμένη από κοινοβουλευτικά κόμματα, Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, και όπως διαβάζω σε άρθρο του Υποστράτηγου ε.α Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη:

«Ήταν μια ατυχής επιλογή στον ανώτατο θεσμό της ΠτΔ! Γιατί η κ. Σακελλαροπούλου αρνήθηκε επιμόνως να αναφέρει τη λέξη “Μακεδονία” σε δύο μηνύματα της, απομάκρυνε τη σημαία και τα σύμβολα των αγωνιστών του 21 από κοντά της, απαξιοί να κρούουν τον εθνικό ύμνο, δεν ασπάζεται το ευαγγέλιο και γενικά ενώ έντονα εκφράζει το ενδιαφέρον της για τις μειοψηφίες, τους περιθωριακούς και τα “προσφυγάκια”, τα οποία αυξάνονται και πληθύνονται, ουδόλως ενδιαφέρεται για τα “Ελληνάκια” που εξαφανίζονται δημογραφικά και γίνονται αντικείμενο διωγμών από τον ισλαμοφασισμό εντός της χώρας και εκτός. Έντονο το ενδιαφέρον της Κυρίας για την αλλαγή του πρωτοκόλλου, ώστε να μην υστερήσει η προβολή του συντρόφου της σε κάθε επίσημη παρουσία της!

Για όλα αυτά, εισέπραξε κατά την προσέλευση της στον Αγ. Δημήτριο στην Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου 2021 την παγερή αδιαφορία του κοινού, εν αντιθέσει προς τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ ο οποίος καταχειροκροτήθηκε! Στο πρόσωπο του/της Προέδρου της Δημοκρατίας εκπροσωπείται το Ελληνικό Έθνος και επομένως επιβάλλεται να σέβεται τον διαχρονικό Πολιτισμό μας και όχι τα ρεύματα της “Παγκοσμιοποίησης”!

Τώρα που βάλλεται πανταχόθεν ο Ελληνισμός και οι Αξίες του, πρώτιστο καθήκον έχει να στηρίξει το Έθνος και τις συνιστώσες δυνάμεις του (τη φυλή μας όπου γης, τη λατρεία μας, τη διαχρονική μας Ιστορία, τη Γλώσσα, τα Ήθη-Έθιμά μας, τους μύθους τους ήρωες μας, τις παραδόσεις μας κοκ)! Η σεβαστή κ. ΠτΔ ελαφρώς αγνοεί τον βαθύτερο ρόλο της και αδυνατεί να εκφράσει το σύνολο των απανταχού Ελλήνων!

Αντίθετα, εκφράζει περιθωριακές και ακραίες ΕΒΡΑΪΚΕΣ θέσεις της αρεσκείας της!»!

Σε δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης η κ. Σακελλαροπούλου…

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε προ ημερών τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στο Χαλάνδρι!

H δομή αυτή είναι μια από τις έξι δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, και που η υλοποίησή τους οφείλεται στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης!

Η δομή στο Χαλάνδρι “φιλοξενεί” αγόρια (;;;) ηλικίας 12-18 ετών (;;;), όπως διαβάζουμε!

Ναι, μόνο αγόρια! Όπως ήταν και όλοι οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα!

Αγόρια που δεν έχουν κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο, που να αποδεικνύει παραβατικές πράξεις τους, που να αποδεικνύει την ηλικία τους! Που είναι ότι δηλώνουν και που τους νομιμοποίησε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με την εκεί παρουσία της!

Η οποία κατά την επίσκεψή της εκεί, τόνισε χαρακτηριστικά πως:

«Η Ελλάδα, σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρότι επωμίζεται δυσανάλογο βάρος από το μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα, έθεσε ως ύψιστο ηθικό χρέος την προστασία των ανηλίκων, της πιο ευάλωτης ομάδας ανάμεσα σε όσους αναζητούν προοπτική ζωής μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες»!

Η κ. Σακελλαροπούλου λοιπόν, εκείνη που πιστεύει ότι το δημογραφικό πρόβλημα της Πατρίδος μας θα λυθεί μέσω της παράνομης μετανάστευσης, δήλωσε επίσης ότι:

«Είμαστε κοντά τους, για να τους προσφέρουμε ένα πιο φωτεινό αύριο»!

Βέβαια η κ. Σακελλαροπούλου, προφανώς από άγνοια της πολιτικής και διπλωματικής επιστήμης, φροντίζει για το φωτεινό αύριο των παράνομων μεταναστών, όταν η ίδια και η κυβέρνηση που την επέλεξε στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, έχει φροντίσει για το σκοτεινό αύριο των Ελλήνων!

Έτσι έχει ως ύψιστο ηθικό χρέος της, την προστασία των ανηλίκων παράνομων μεταναστών, όταν ανήλικα – πραγματικά – Ελληνόπουλα λένε το ψωμί ψωμάκι και λιποθυμούν στα σχολεία!

Ποια αλήθεια η μέριμνα για τα ανήλικα Ελληνόπουλα της κ. Σακελλαροπούλου;

Τον άφησαν ελεύθερο για να διαπράξει φόνο στη Γερμανία…

Εδώ λοιπόν γεννώνται πολλά εύλογα ερωτήματα προς την κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Αυτά τα ασυνόδευτα ανήλικα (είναι ανήλικα 17-18 χρονών άνδρες) έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα (πιστοποιητικό γέννησης, ή διαβατήριο) που να αποδεικνύεται πως είναι ανήλικα; Που να αποδεικνύεται η πραγματική τους ηλικία, ή φιλοξενούνται εκεί ως ανήλικα σύμφωνα με τη δική τους δήλωση; Γιατί όπως γνωρίζουμε, οι λιμενικοί μας που τους περισυλλέγουν, δηλώνουν ότι δεν βρήκαν επάνω τους νομιμοποιητικά έγγραφα!

Ποιος δεν θυμάται άραγε τον Αφγανό ανήλικο, Χουσείν Καβάρι, που το καλοκαίρι του 2013 στην Κέρκυρα είχε προσπαθήσει να αρπάξει την τσάντα νεαρής φοιτήτριας και όταν διαπίστωσε ότι έγινε αντιληπτός από διερχόμενο όχημα, σήκωσε την κοπέλα και την πέταξε σε γκρεμό οκτώ μέτρων;

Ο οποίος συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα από την αστυνομία και τον Φεβρουάριο του 2014 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 ετών, ως ανήλικος, οδηγούμενος στην Κασσαβέτεια φυλακή του Βόλου. Αλλά τον Οκτώβριο του 2015, εκτίοντας τα 2/5 της ποινής του, αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση του επονομαζόμενου “νόμου Παρασκευόπουλου” για την αποσυμφόρηση των φυλακών!

Ο Αφγανός ακολούθως διέφυγε στη Γερμανία, όπου σκότωσε μια 19χρονη φοιτήτρια, αφού πρώτα τη βίασε!

Είχε μάλιστα δημιουργηθεί και διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της Αθήνας και του Βερολίνου!

Δομή στο Χαλάνδρι; Έλεος Κύριε…

Εμείς ωστόσο επισκεφτήκαμε τη δομή στο Χαλάνδρι και όπως θα διαπιστώσετε και από το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουμε, πρόκειται για ένα παλαιό αρχοντικό του παλαιού Χαλανδρίου, που όμως δεν είναι μέσα στα 24 διατηρητέα κτίρια του Χαλανδρίου!

Που όπως μας είπε πρώην σύμβουλος του Δήμου Χαλανδρίου, ως διατηρητέα χαρακτηρίζονται από το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ και σήμερα Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων!

Μας έκανε επίσης εντύπωση, πως στην είσοδο του κτιρίου δεν υπάρχει καμιά επιγραφή που να λέει τι ακριβώς είναι εκεί και ποιος οργανισμός επιμελείται της δομής!

Από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι τη διαχείριση δομών έχει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μέσω ΜΚΟ!

Γιατί λοιπόν τέτοιος μυστικισμός;

Μήπως γιατί πολλές χώρες της ΕΕ ήδη αρνούνται να δεχθούν στο έδαφος τους παράνομους μετανάστες, θεωρώντας πολύ επιζήμια αυτήν την πολιτική; Από τη στιγμή που ισλαμοποιούνται οι χώρες τους;

Η δική μας κυβέρνηση θα παραμένει θιασώτης της πολυπολιτισμικότητας;

Δημιουργώντας νέες δομές παράνομων μεταναστών, ακόμη και στα ευαίσθητα, λόγω θέσεως, νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκάνησων;

Αρκεί για την κυβέρνηση το γεγονός της Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, με ολοκληρωμένα προγράμματα, που καθιστούν μόνιμη την εγκατάστασή τους, ακόμη και σε απομονωμένα χωριά της Ελλάδος, όπου αυτοί είναι περισσότεροι των γηγενών κατοίκων;

Δεν αντιλαμβάνονται Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης, ότι αυτοί οι αλλόφυλοι και αλλόθρησκοι παράνομοι μετανάστες δεν θα αφομοιωθούν ποτέ από την ελληνική κοινωνία;

Προερχόμενοι μάλιστα από χώρες και οι οποίες είναι στρατηγικοί σύμμαχοι της Τουρκίας;

Ας ξυπνήσει τέλος πάντων ο ελληνικός λαός και ας καταλάβει τι ακριβώς του ετοιμάζουν!

Post a Comment