Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία
«Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει»

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ


Το Μάρτιο του 1995, ο Τζέρι Ντ. Ουίλιαμς, 25 ετών, πατέρας δύο παιδιών, κάτοικος της Καλιφόρνιας, έκλεψε ένα κομμάτι πίτσας <<πεπερόνι>> από κάποια παιδιά σ’ ένα φάστ φούντ στο Ρινόντο Μπιτς και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ βάσει του Νόμου "three strikes" τον οποίο είχε υπογράψει ο πρόεδρος ΚΛΙΝΤΟΝ το 1994!……….

Εμπνευσμένος από τον κανόνα του μπέιζμπολ "three strikes and you are out" (τρία χτυπήματα και χάνεις), ο νόμος αυτός ορίζει ότι οι υπότροποι που έχουν καταδικασθεί ήδη δύο φορές, όταν οδηγούνται για τρίτη φορά ενώπιον ενός δικαστή, μπορούν να καταδικαστούν από 25 έτη φυλάκισης έως ΙΣΟΒΙΑ χωρίς την δυνατότητα της υπό όρους απόλυσης. Αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του Ουΐλιαμς.

Ένα κομμάτι πίτσας κοστίζει 25 χρόνια κάθειρξης, όσο και μία ένοπλη ληστεία, ένας βιασμός ή μια δολοφονία.

«Αν το μπέιζμπολ καθορίζει την αμερικανική νομολογία, τότε δεν είναι παράλογο να φοβόμαστε ότι τα επόμενα χρόνια οι καταδικασμένοι θα παραδίδονται στα λιοντάρια»……

Αθανάσιος Στριγάς

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Post a Comment